tinanami.blogg.se

Shu! Jag är en tjej som älskar att hålla på med basket och kan framförallt inte leva utan musiken! Peace.

Igår söndag.

Publicerad 2013-10-28 16:03:01 i Allmänt,

Igår så skjutsa pappa mej och Hanne till Birsta så vart lite inköp osså köpte vi ljus och en ros till minnesstunden vi skulle på för Christian som vi hade här i Ljusta igår kväll vid sex. Hanne och jag gick dit tillsammans och vi båda var så nervösa. Vart helt skakig och ville bara gråta när jag såg alla ljus och allt folk... Kändes och känns fortfarande inte som det verkligen är sant, att han verkligen är borta nu... Nej kan inte förstå det riktigt än eller jAg vill inte förstå det riktigt men jag måste förstå det...
Iallafall så vart det jätte fint med alla ljus och blommor och fina bilden på han. Kunde inte sluta gråta... Satt med Rikard och Marigona ett bra tag. Var kvar där tills ingen annan var kvar, var kvar när alla hade gått, kändes fel att gå därifrån... Sen kom en familj dit och då valde jag att gå hem... Gick hem och bara satt på mitt rum. Sen valde jag att försöka göra mej iordning och äta nått osså tog jag bussen med Jossan vid nio ner till stan hem till Emma och där chillade vi bara. Gick ut på en liten promenad senare mot kvällen och köpte godis sen sov jag hos Emma.
Idag måndag så äre ju höstlov så är ledig och pappa hämtade mej från Emma vid halv elva imorse så åkte vi och övnings körde. Efter åkte vi hem så kolla jag bara på en serie. Senare åkte jag och pappa och hämta mamma på jobbet osså åkte vi och övningskörde igen. Åkte sen och handla och är hemma nu. Ikväll ska jag ha myskväll med Hanne. Peace.

Christian Rådström<3

Publicerad 2013-10-28 11:21:42 i Allmänt,

Det är alltid de finaste människorna som tas ifrån oss för snabbt... Christian var så go hjärtad vilket många redan vet om men för er som inte vet så ville han bara alla väl. Han ville visa oss ungdomar den rätta vägen han ville lära oss vad som var rätt och fel han vill alltid vårt bästa. Han fanns alltid för mej när jag ville prata när jag inte mådde bra märkte han det och frågade alltid hur det var. Han kunde få mej skratta och a glad även fast jag var hur arg/sur/ledsen osv som helst. Önskar jag kunde få träffa han igen. Eller iallafall bara få se han, bara se han sitta ner och göra de där konstiga grimaserna han alltid gjord när jag var irriterad... Bara höra han säga "shabba" och "jalla" och höra han skratta en sista gång... Men det jag måste tänka nu är att leva upp till det han försökte lära mej, det han alltid sa till mej att livet går vidare så äre bara man måste vara stark. Jag måste vara stark. Christian kommer alltid vara med mej han var mer än en fritidsledare för mej han var som min morbror han ställde jämt upp för mej, bästa Christian. Han sa att alltid när jag mår dåligt ska jag säga detta: Gud giv mej sinnes ro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.

Vila i frid bäst och älskade Christian<3

Fortfarande i chock.

Publicerad 2013-10-27 10:59:10 i Allmänt,

Kan fortfarande inte fatta att Christian verkligen är borta. Bröt ihop när jag fick reda på det förstår det inte riktigt det e helt sjukt... Har känt mej hängig och deppig bara efter den nyheten knappt pallat göra nått mest suttit hemma i mitt rum själv segat lyssnat på musik och bara suttit där. Men såklart har jag även försökt vara med några vänner för att komma på andra tankar men har ändå känt en konstig känsla av att jag egentligen inte pallar men försökt tänka bort den känslan... Iallafall så i fredags vid tio såg jag och Emma på IRL på bio som handlade om en kille som va mobbad å självmord osv.... Den va faktiskt fett bra. Igår lördag alltså så segade jag hemma hela dan så hade vi gäster hemma men satt mest bara på mitt rum. Sen innan middag åkte jag med pappa och försökte övnings köra lite men det gick inte så bra då tankarna var nån annanstans och ja bara kände att jag egentligen inte pallade. Efter det kom vi hem åt middag gjorde mej iordning och gick ut enstund sen chilla ja med Arvid och Micheal och kollade på medans de körde Gta haha de verka faktiskt lite kul bara lite.... Senare drog jag ut och mötte Emma så gick vi runt på en liten promenad osså skulle vi träffa Fabbe och Emelin så vi stod och snacka med de ett bra tag fett chill. Efter drog jag och Emma till mej enstund sen vid halv elva åkte vi med Romeo till stan och åkte runt så skulle Emma hämta en sak hos sej osså träffa jag en vän och pratade lite. Sen åkte jag Emma , Romeo och Mustafa och åt Max och efter fick vi skjut hem och s helt döda, Emma somna på en gång när vi la oss i sängen och hon som ville slå vad om att ja skulle somna först, bitch please.

Oct. 25, 2013

Publicerad 2013-10-25 17:06:38 i Allmänt,

Hade religons prov idag och det gick helt okej men det va fett drygt! Efter skolan drog jag ner till stan och väntade på Sam, Azad och Gustav så gick vi till ungamagasinet och chillade och fikade med Mert och Andreas. Satt där i nån timme sen drog vi till navet och åkte åt olika håll. Skulle kanske hängt med Hanne på fiesta ikväll men dagen har varit så lång å e trött å kom på att pappa hade vunnit två biljetter till en film ikväll som heter IRL så ska se den vid tio ikväll med Emmaaaa.

Igår torsdag och idag fredag.

Publicerad 2013-10-25 10:37:42 i Allmänt,

Igår så va jag ju ledig men vaknade vid åtta ändå och segade tills elva då jag tog och duscha osså åt jag lunch å sen åkte jag och pappa och övningskörde, och det var första gången i mitt liv jag gjorde det faktiskt haha! Efter fick jag skjuts till skolan å satt och plugga lite sen tog jag bussen hemåt åt middag och vid fem fick jag skjuts till Nacksta där jag va med pargol hos henne. Chillade med henne senare så drog vi och mötte samar och gick till gården och satt där med mili enstund sen så gick vi ut och mötte Patrik och Max och en vän till de och stod och snacka ett tag. Fick sen skjuts av de till navet där jag sedan tog bussen hemåt.
Idag e det fredag och längsta skoldagen pallar inteeeee har hål till typ ett också nu, kul? Nah.....

Alright!

Publicerad 2013-10-23 16:23:08 i Allmänt,

Hejsaaaan har fått klagomål om att ja inte bloggat å så, men NOW I'M BACK.
Kan berätta lite kort om hur den här veckan varit jo i måndags vare skola efter drog ja och Sam och chillade på kulturmagasinet enstund och snacka sen drog ja hem och sen chilla ja på gården bara mot kvällen. Igår vare skola sen drog ja hem fikade å så och vid fem gick jag ut och mötte Hanne s drog vi till henne och chilla sen gick vi till Arvid och va med han och Patrik så hade jag världens konversation med Simon i telefon, social tina? Nah, haha men de andra spelade bara spel så what to do liksom. Vid nio drog ja och Hanne till mej iallafall och åt sen middag och fikade och chillade osså sov hon hos mej.
Är ledig idag och imorgon eftersom vi har utvecklinssamtal vilket ja hade imorse halv tio och efter det gick ja till hedbergska och chilla osså kom Sam och Gustav och Zakaria enstund men sen gick ja och mötte en vän och chillade senare mötte ja Linnea och drog till subway och åt och efter det träffa ja Jossan och prata lite. Gick sen till hedbergska och plugga lite och halv tre tog ja bussen med jossan hemåt. Sen ja kommit hem har ja bara chillat e fett trött. Tänkte duscha snart å äta osså ska ja till gården med jossan sen på möte. Peace.
Lite pics från söndag till idag.

Oct. 08, 2013

Publicerad 2013-10-08 22:36:23 i Allmänt,

En vacker dag så kommer jag kunna andas igen. Kommer kunna må bra. Kommer vara normal. Kommer va bättre än va jag va.
Jag har kämpat länge nu och vet att jag har en fett lån väg till att kämpa. Det kommer dagar som denna att man tänker nej vad händer, vad va det som hände, varför jag, när kommer det egentligen å bli bra? Men måste vara stark, never give up som sagt.

Fotoshot från vintras.

Publicerad 2013-10-03 21:37:14 i Allmänt,

Delade aldrig av mej av bilderna från fotoshoten i Stockholm kom ja på när ja gick igenom gamla bilder, but here u go. Men fler än de här får ni inte haha. Peace.

Oct. 02, 2013

Publicerad 2013-10-02 21:01:56 i Allmänt,

Hade tydligen en lektion idag bara som var persiska klockan tio. Drog sen med Fazilia till Sibylla köpte mat å tog med till skolan å åt och snacka en massa gamla minnen med zohal och skolan och pluggade. Efter nån timme gick ja till hedbergska där jag skulle på stöd/extra lektion men vart tvungen å gå tillbaka till åkersvik igen för att hämta en bok ja hade glömt i skåpet. Vid tre gick ja ner till stan och köpte en macka och såklart så när jag går bakom Bussen så åker den iväg.... Åkte iallafall till sjukhuset på möte sen och efter det tog ja bussen till ljusta och satte mej på gården och gjorde klart mitt reportage ja har som uppgift i svenskan som handlar om kärlek, Maggies långa kärlekshistoria. Gick hem vid åtta å har nyligen ätit middag. Peace.

LÄS!

Publicerad 2013-10-01 19:56:00 i Allmänt,

 
 

Jag skulle känt mig otroligt kränkt om alla från Sundsvall skulle börja hata mig,  bara för att jag kom från samma stad som ”Knut” som våldtog ”Lisa” från Sundsvall.

Jag skriver detta för jag vill påverka, för jag vill att människor ska läsa detta och tänka efter. Jag skriver det här för jag känner ett moraliskt ansvar som styrelseledamot i 5i12 som jobbar för att motverka denna konflikt. Denna konflikt är inte nyttig, eller bra eller positiv på något sätt. Denna konflikt som kallas rasism och främlingsfientligt.         Det som hände den 15 år gamla flickan som blev våldtagen är otroligt hemskt och fruktansvärt, och jag säger inte att dessa killar gjorde rätt, absolut inte. De måste få sitt straff.. Men det är EN konflikt. Jag vill prata om en annan konflikt som alltid kommer upp då det är utlandsfödda människor som begår något brott eller gör fel. Det blåssas upp i sociala medier och fientligheten och rasistiska kommentarerna börjar flöda. Mer än någonsin. Männen har blivit frisläppta, de 6 våldsmännen har utländskt ursprung och detta kommer många främlingsfientliga människor att utnyttja.

Läs bara kommentarerna. Och det mycket finns fler .

Många av dessa kommentarer är felstavade gramatiskt och helt absurda. Det finns ingen hejd på sociala medier, ingen spärr eller mänsklighet?

Vi måste göra skillnad på enskilda handlingar, vi kan inte döma ut en viss grupp människor. Det är fruktansvärt och hemskt. Jag säger som Stig Wallin en gång sa ” Om det skulle vara en Sundsvallsbo som begått ett hemskt brott, skulle ni döma ut hela Sundsvall då?”.

Jag skulle känt mig otroligt kränkt om alla från Sundsvall skulle börja tycka illa om mig,  bara för att jag kom från samma stad som ”Knut” som våldtog ”Lisa” från Sundsvall. Jag kanske inte har någon anknytning till denna ”Knut”, men jag blir trakasserad av Sundsvallsborna och de säger att jag inte är välkommen på Sundsvalls Gatufest, enbart för att jag kommer från Härnösand. Sundsvallsborna skriker åt mig, att jag ska tillbaka till ”min stad” att jag aldrig mer får sätta min fot i Sundsvall eller handla kläder på IKEA. Sen har dom också börjat starta ett parti som säger att Härnösandsbor inte får vara utanför sin kommungräns. Inte längre ut än Högakustenbron och Häggdånger. Detta på grund av att ”Knut” begick ett grovt brott mot ”Lisa” från Sundsvall för någon månad sedan. Därför döms hela staden ut. Därför döms jag ut. Jag skulle känt mig otroligt kränkt helt enkelt.

Sverige ska vara ett öppet land, med fria gränser, där vi tar emot alla slags människor. De som flyr från krig, förföljelse klimatkatastrofer eller enbart för att de vill flytta till Sverige. Vi ska inte skicka hem några till ”sitt land” för att de begått en ytterst felaktig handling. Men vi ska ABSOLUT inte skicka hem alla invandrare på grund av att de har samma hudfärg som våldsmännen.

Jag känner att vi kan vara med mogna än så här. Kom igen. Hat är inlärt. Men vi kan motverka den.

 

 

VERKLIGEN BIG UP TILL  www.estrellamariel.tumblr.com

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela